Procentul persoanelor care stiu sa inoate

Posted by

Un studiu recent arată că mulți oameni nu știu să înoate. Acesta a fost făcut de Crucea Roșie Americană și evidențiază faptul că, doi din zece oameni care plănuiesc să intre în mare sau în piscină nu știu să înoate corect sau chiar deloc.
Studiul a fost realizat pe 1.000 de adulți, dintre care, 21% își descriu abilitățile în înot drept „slabe” sau „inexistente”.
Cei care au realizat studiul spun că: „siguranța în apă este foarte importantă, de aceea cel mai bun lucru pe care îl poate face o persoană este să învețe să înoate. Copiii trebuiesc supravegheați cu atenție atunci când sunt lăsați în apă, întrucât chiar și o clipă de neatenție poate duce la o tragedie. Dintre cei care au participat la studiu majoritatea plănuia să își ia copiii cu ei în vacanțe. Iar supravegherea lor urma să fie de cele mai multe ori de datoria acestora. ”
Studiul făcut de cei de la Crucea Roșie arată că bărbații stiu să înoate într-o proporție mai mare decât femeile (un procent de 92% pentru bărbați în comparație cu un procent de 82% pentru femei).

Siguranța în apă este importantă pentru întreaga familie, mai ales pentru cei mici.

Studiul a scos la iveală faptul că 6 din 10 oameni care știau să înoate foarte bine luaseră lecții de înot la vârste cuprinse între 5 și 10 ani.

De aceea este important pentru cei mici să învețe să înoate încă din copilărie, pentru a deveni adulți cu abilități excelente de înotători.
Crucea Roșie este lider în siguranța acvatică de mai mult de 95 de ani și recomandă lecții de înot atât pentru copii cât și pentru adulți. Aceste recomandări sunt făcute pentru a diminua riscurile de înec și pentru siguranță acvatică.
La nivel mondial se estimează că un procent de 54% de oameni nu știu să înoate, iar în America procentul este de 36%, iar în România procentul celor care știu să înoate este mai mic.

Sursă

Citește și…

Importanța sportului pentru copii

Efectele pozitive ale sportului pentru copii

Obezitatea la copiii din România


Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply