Un mod excelent de a face sport

Posted by

Înotul este un mod excelent  de a-ți antrena întregul corp. Tonifică și întinde atât mușchii trunchiului superior cât și mușchii din partea inferioară a corpului, arzând pe deaspura și destul de multe calorii.

Mai mult, întărește sistemul cardiovascular, îmbunătățește capacitatea pulmonară și ajută la reducerea stresului. Pe lângă toate aceste beneficii fizice, înotul este și un sport distractiv.

Astfel, înotul combină  mișcări de stretching cu cele de tonifiere, în timp ce folosește toți mușchii corpului, iar antrenorii de fitness spun mereu cât de important este să faci exerciții de streching înainte de a începe orice fel de antrenament.

Important!

Mișcările efectuate în timpul înotului cresc flexibilitatea articulațiilor, prevenind unele boli articulare (artrita).

Explicația este următoarea…

Apa susține corpul și opune rezistență odată cu creșterea vitezei, lucru care îi permite înotătorului să se miște la un nivel de intensitate potrivit lui. Înotul este o alternativă distractivă pentru cei care sunt preocupați de condiția lor fizică și care caută o activitate de intensitate redusă, dar care oferă toate beneficiile unui antrenament de intensitate crescută.
Potrivit spitalului Fairview din Cleveland, Ohio, înotul te ajută să îți menții inima puternică și nu o suprasolicită.

Înotul

  • îmbunătățește sistemul cardiovascularswimm 300x200 Un mod excelent de a face sport
  • crește rezistența,
  • ajută organismul să folosească oxigenul într-un mod mai eficient.

Exercițiile fizice aerobe, ca joggingul și înotul ajută la diminuarea riscului de atac de cord, scăzând tensiunea arterială.

Clinica Mayo afirmă că,  acest sport trebuie făcut în mod constant pentru a menține tensiunea arterială la valori scăzute.

Să nu omitem efectele benefice asupra psihicului

Înotul este o activitate distractivă care are și beneficii psihologice. Este un mod bun de a te relaxa și a scăpa de stresul cotidian. Înviorează trupul și relaxează mintea, iar faptul că vei vedea îmbunătățiri ale aspectului fizic te va face să ai mai multă încredere în tine și să te simți bine în propria piele.

Citește și…

Personal Training

Importanța apei

Mens sana in corpore sano

 


Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply