Efectele pozitive ale sportului pentru copii

Sportul le aduce copiilor multe experiențe placute, iar aceasta nu este doar o frază lipsită de substanță.
Unul dintre cele mai importante motive este că la sport se vor distra. Vor avea șansa să se simtă bine și să se bucure de ceva ce le face plăcere, împreună cu alți copii de vârsta lor.

Joaca sănătoasă, îi va permite copilului să își canalizeze toată energia într-un lucru pozitiv și folositor pentru sănătatea lor.
Practicarea unui sport nu aduce după sine numai multă distracție și bună dispoziție ci și mulți prieteni.
Cu fiecare sport practicat, copilul va dobândi o serie de abilități,  fizice și sociale, care îl vor ajuta în viața de zi cu zi. Copiii vor învăța să respecte regulile și deciziile luate de antrenor.
Un alt efect pozitiv este încrederea în propria persoană. Copilul va știi ce înseamnă respectul pentru sine și pentru cei din jur.

De asemenea, va avea o imagine pozitivă despre propriul corp. Președintele Consiliului pentru Sport și Fitness spune că, „pentru fetițe, care, datorită societății moderne, riscă să sufere de nesiguranță și o stimă de sine scăzută, practicarea sportului poate fi un lucru de mare ajutor. Sportul duce la o stimă de sine înaltă, la încredere în propriile forțe și în propriul corp și desgur ajută la menținerea unei stări bune de sănătate prevenind apariția bolilor cronice.”
Sportul îi va ajuta pe copii să nu devină sedentari și să aibă un stil de viață sănătos. Vor duce o viață activă, cu mai puține ore petrecutre în fața calculatorului și a televizorului.

Atunci când un copil își însusește obiceiuri sănătoase de mic, este foarte probabil ca el să le menține pe durata întregii vieți, devenind  un adult mereu în formă și foarte sănătos.

Află mai multe despre, programul Copii Activi

Citește și…

Obezitatea la copiii din România


No Comments Yet.

Leave a Reply